Stemvorkfestival

Stemvorkfestival

01 Oct 2022 Hooglede-Gits (B.)

Details

Time : 18.00
Venue : voestalpine Sadef
Address : Bruggesteenweg 200
Zip : 8830
Contact Website : http://www.stemvork.eu

We zijn trots dat Mooche een van de genodigde groepen is op het vijfde tweejaarlijks internationaal a capellafestival Stemvork, dat op 1 oktober 2022 plaatsvindt op een wel heel bijzondere locatie in België.

De naam ‘Stemvork’ is niet alleen gekozen vanwege zijn belangrijke rol bij het maken van muziek. Het gesplitste woord heeft ook zijn betekenis: het deel ‘Stem’ ligt voor de hand: het belangrijkste element om a capella zo mooi te maken… Het tweede deel‘vork’ is echter ook niet onbelangrijk. Wat de catering voor het publiek betreft, proberen we ‘iets meer’ te vinden. Kleine hapjes die met liefde voor eten zijn gemaakt.

Voor haar vijfde editie verlaat het Stemvorkfestival eenmalig de vertrouwde plek en zijn ze te gast bij voestalpine Sadef in Hooglede-Gits. Stemvork viert zijn vijfde verjaardag en ook voestalpine Sadef, in de volksmond kortweg Sadef, is jarig. Al 75 jaar lang produceert dit bedrijf koudgevormde stalen profielen voor alle mogelijke doeleinden. Voor hun 75ste verjaardag wilde Sadef wel iets speciaals doen. Onder de noemer ‘industry meets culture’ halen ze het Stemvorkfestival in huis. Het wordt een unieke belevenis om top a capellagroepen aan het werk te zien in een ongewone setting. Nooit eerder vond het festival plaats in een bedrijf dat nog volop productie draait. Maar geen nood. Je wordt er als een koning[in] ontvangen. Want als er iets is dat Stemvork en Sadef gemeen hebben, dan is het wel dat ze weten hoe een feestje te organiseren…

Kortom: zeker de moeite waard om voor naar België te komen dus! Op de website van het Stemvorkfestival (stemvork.eu) vind je alle informatie over het programma, de deelnemende groepen en kun je tickets bestellen dit evenement op zaterdag 1 oktober. De deuren openen om 17.00 uur, de optredens beginnen om 18.00 uur.